Sisteme de acoperisuri - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sisteme de acoperisuri

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [14 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

BIBLIOGRAFIE

1.^ www.woodcote.ro 2.^ www.intermedia-co.ro 3.^ www.misiuneacasa.ro 4.^ Eroare la citare: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named fertab

Sistem traditional de acoperis realizat din placi Onduline
Sistem traditional de acoperis realizat din placi Onduline...[1]

Cuprins

Sisteme de acoperişuri

O constructie noua sau un acoperis vechi ? Nu are importanta , acoperisul dumneavoastra va fi executat intr-un timp foarte scurt . In cele doua cazuri , rezultatul va fi superb .

Acoperisul este elementul constructiv care inchide constructia la partea superioara pentru a-l proteja impotriva intemperiilor.

Sistemul de acoperis pe baza de tigla metalica va rezista intemperiilor vremii , in tot timpul vietii , datorita unei protectii extraordinare....mai mult despre Sisteme de acoperisuri...[2]


Din ce ne facem acoperis

Traditionalele tigle din argila arsa sunt concurate astazi acerb de tiglele din beton, placile din azbociment sau cartonul bituminat. Inca are cautare tabla ondulata din otel galvanizat. Tiglele se prezinta in forma plata, uneori usor curbata si sub forma de jghiaburi usor conice, asa-numitele olane, a caror istorie are deja mai bine de doua milenii, fiind o inventie a olarilor romani. Tiglele plate se monteaza pe sipci, astfel incat sa se suprapuna partial. Exista si tigle cu jghiaburi, care se pot imbina una langa cealalta si rand langa rand. In acest caz, izolatia nu mai este atat de necesara si greutatea acoperisului se reduce. Tiglele din beton sunt fabricate fara ardere, nu prezinta fisuri si au forme si dimensiuni foarte regulate. Placile ondulate n-au strop de eleganta, dar sunt ieftine si usor de montat. Sunt facute, de regula, din tabla sau azbociment, dar se gasesc si din plastic sau rasini aromate cu fibra de sticla. Se monteaza pe panouri de lemn transversale. Destul de frecvent utilizate sunt si membranele bituminate, facute dintr-o armatura de fibre de sticla si un invelis exterior de bitum. Suprafata acestora duce la granulatia pietrelor naturale....mai mult despre Sisteme de acoperisuri...[3]


Acoperisul dublu falt

Acoperisul dublu falt

Aspectul atractiv si sortimentul variat de culori permite obtinerea unor efecte excelente, care permit adaptarea acoperisului la elevatie sau la mediul inconjurator. Acoperisul din tabla se armonizeaza atat cu arhitectura traditionala cat si cu cea moderna. Dintre toate materialele folosite pentru invelitori, tabla imbina cel mai bine calitati precum: rezistenta, flexibilitate, eleganta, greutate redusa si usurinta de montare. Realizate din tabla de otel, aceste invelitori sunt protejate cu diferite tratamente pentru a oferi rezistenta la: coroziune, socuri mecanice, radiatii UV si diferente de temperatura.


Posibilitatea de instalare in pozitie verticala pe perete a acestui model, asigura libertatea de a crea fatade atipice, foarte originale pentru orice tip de cladire....mai mult despre Sisteme de acoperisuri...[4]

Acoperişuri ţiglă metalică

Ţigla metalică este confecţionată din tablă de oţel zincat, pentru o îmbinare perfectă, protejat în tehnologie multistrat (acoperişuri succesive de pasivant, primer şi polyester pe ambele feţe), prevăzute cu un sistem de prindere facil, ţiglele metalice pot fi montate pe şarpante cu înclinaţii între 14 şi 90 de grade.

Acoperişuri țiglă ceramică

Istoria ţiglei ceramice începe in anul 800 i.d.Ch, când etruscii au descoperit că ceramica poate fi utilizată nu numai pentru vase, ci şi la acoperişuri. Tigla ceramică este fabricată din argilă amestecată cu apă, uscată la aer şi arsă în foc.

Acoperişuri şindrilă bituminoasă

Şindrila bituminoasă – denumirea convenţională a placilor multistructurale bituminose (lungimea 900-1000 mm, lăţimea 300-420 mm), figurate pe o singură margine. De obicei o asemenea placă imită 3-4 ţigle şi poate avea forme diverse (hexagon, dreptunghi, sinusoidă etc). În prezent este unul dintre cele mai populare materiale pentru acoperişuri în lume. Include în sine cele mai optime calităţi: fiabilitate, imagine estetică şi preţ accesibil. Şindrila bituminoasă, după componente utilizate şi structură se aseamănă mult cu materialele de hidroizolare în rulouri, însă sînt mai durabile, deoarece deformaţiile materialului se localizează în plăci aparte şi nu se acumulează de-a lungul pînzei.

Acoperişuri ondulină

Ondulina este un material ondulat din compozit pentru acoperişuri, foarte atractiv şi usor, dar foarte rezistent, fabricat din fibre organice impregnate cu bitum la presiuni şi temperaturi ridicate.

Acoperişuri tablă zincată

Acoperişurile din tablă zincată sunt recomandate caselor sau clădirilor cu personalitate, acestea dându-le un aer aparte.

Unelte personale